Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bananbron i Göteborg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny färdväg till Lilla Bommen via Bananbron

Fredag 7 februari blir det förändringar för dig som ska köra in till Lilla Bommen. Biltrafiken leds nu över Bananbron mellan Södra och Norra Sjöfarten.

Den 7 februari påbörjar projektet Hisingsbron ett arbete med att montera stål till den del av bron som går på land för kollektivtrafiken. I samband med detta läggs biltrafiken om.

Det innebär att alla som ska in till Lilla Bommen får en ny färdväg via bron mellan Södra och Norra sjöfarten, den så kallade Bananbron, som kommer att öppnas igen den 7 februari klockan 12.

Fotgängare och cyklister påverkas inte

Stadstjänarebron stängs för biltrafik västerut men kommer fortfarande att vara öppen för biltrafik österut mot Gullbergs strand.

Omläggningen beräknas vara till och med april. Fotgängare och cyklister påverkas inte och fortsätter att färdas på samma vägar som vanligt. Bananbron är endast öppen för biltrafik och bara i riktning mot Lilla Bommen.

Se karta här, och följ skyltning på platsen.

För mer information om bygget av den nya Hisingsbron så hänvisar vi till Göteborgs stads projektsida.