Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu öppnar snart Gullbergstunnelns alla delar- hur påverkar det trafiken?

Nu öppnar snart Gullbergstunneln för trafik. Öppningen sker i olika etapper mellan den 15 och 18 mars och från den 19 mars väntas allt vara klart.

Under öppningsarbetet blir det periodvis försämrad framkomlighet i området. Det beror dels på att det är en komplex öppningsprocedur, dels på att det pågår mycket annat runt omkring, bland annat nya Hisingsbron som blir klar i maj i år och byggnationen av Västlänken som pågår.

För dig som är trafikant är det viktigaste som händer:

  • Gullbergstunnelns södra tunnelrör öppnar och trafikeras i riktning österut mot Falutorget
  • Partihandelsgatan öppnar i sitt nya läge (ny koppling till Falutorgsbron)
  • Falutorgslänken stänger (nuvarande koppling till Falutorgsbron)
  • Kämpegatan på Stationsmotet dubbelriktas, tidigare har enbart södergående varit möjligt.
  • Bergslagsgatan dubbelriktas, tidigare har enbart södergående varit möjlig. Denna punkt förbättrar bland annat anslutningen från Centralstationen till Centralen/Nordstan


Enklare och säkrare att ta sig fram- full effekt till sommaren 2021

Sammantaget innebär att det blir enklare och säkrare att ta sig fram i området runt Gullbergsvass/ Gullbergsstrand, men eftersom flera stora projekt fortfarande är i byggfas påverkas trafiken ett tag till. Den stora effekten förväntas därför först bli i slutet av sommaren 2021.

Om Gullbergstunneln och ombyggnaden av E45

Gullbergstunneln och ombyggnaden av E45 är en viktig del i helheten av allt som byggs i Göteborg och är en förutsättning för nya anslutningar till och från den nya Hisingsbron och Marieholmsförbindelsen. Projektet bidrar även till ökad säkerhet med planskilda korsningar och trafik under marknivå. Förutom Gullbergstunneln är två nya mot klara- Stationsmotet och Falutorgsmotet.

Se karta med mer information om hur du tar dig fram.

För information om trafiken i Göteborg hittar du enklast på;  

Trafik Göteborg