Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vy över Lundbyleden med bilköer
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Projekt Lundbyleden gör en omstart

Trafikverket har beslutat att inte gå vidare med att avropa optionen för fas 2 i projektet. Optionen omfattar detaljprojektering och byggnation.

Det står nu klart att den av beställaren Trafikverket och entreprenören Veidekke bedömda kostnaden för detaljprojektering och byggnation inte ryms inom beställarens budget. Trafikverket har därför i sin roll som byggherre, tillsammans med Göteborgs Stad som är delfinansiär, tagit beslut om att göra en omstart i projektet och se över projektets kostnader.

Finansiering

Projekt Lundbyleden är en del av Västsvenska paketet, men förenklat kan man säga att det finansieras av Trafikverket (60 %) och Göteborgs Stad (40%)

Effekter

Pågående förberedande arbeten kommer att slutföras. Ett exempel är omläggning av  befintliga högspänningskablar som behöver flyttas för att kunna utföra projektet. Dessa flyttas från nuvarande läge nordost om Lundbyleden till sydost om leden utmed Hamnbanan.  

Det är i dagsläget inte möjligt att ge en tydlig tidplan för arbetet framåt, men det är troligt att tidsförskjutningen kan bli flera år.