Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Utsnitt av kartan över projektets ingående delar

Projekt E6.21 Lundbyleden, Gator vid Backaplan samt Bohusbanan och Brunnsbo station annonserar förfrågningsunderlag

Projektet publicerar nu förfrågningsunderlag för totalentreprenad.

Som vi berättade i vår nyhet 17 mars har vi gått in i projektets nästa fas, vilken innebär att vi nu publicerar vårt förfrågningsunderlag för upphandling av totalentreprenad. Vi planerar att genomföra projektgenomgångar för intresserade anbudsgivare under vecka 23.

– Projektet har tillsammans med vår projekterande konsult arbetat intensivt med förfrågningsunderlaget. Vi ser mycket fram emot att bygga en hållbar anläggning och fortsätta utvecklingen av Göteborgsområdet för en bättre kapacitet och en säkrare trafikmiljö, säger Behnam Shahriari, projektledare på Trafikverket.

Nu arbetar projektet bland annat vidare med järnvägsplanen för att skapa en trygg och trivsam miljö vid den kommande stationen vid Brunnsbo. Vi planerar för att utföra fastighetsnära åtgärder såsom fönster- och ventilbyten. Innan sommaren i år kommer vi att utföra referensmätningar för uppföljningar av sättningar och rörelser i fastigheter.

– Det är väldigt spännande att det nu är full fart! Projektet är en förutsättning för den fortsatta utvecklingen av den nya stadsdelen Backaplan med nya bostäder, verksamheter och Göteborgs framtida kollektivtrafiksystem. Parallellt arbetar vi inom Göteborgs Stad med projektet Bytespunkt Brunnsbo, som är tätt sammankopplat med den nya pendeltågsstationen i Brunnsbo för att skapa en attraktiv knutpunkt, säger Johanna Lennmalm, projektledare på trafikkontoret i Göteborgs Stad.

Anbud ska lämnas senast 1 december 2021. Efter tilldelning räknar vi med att ha en entreprenör på plats och kunna starta entreprenaden under våren 2022. Projektet beräknas vara färdigbyggt i slutet av 2027.

Läs mer i vår nyhet från 17 mars 2021: 
Avtalet mellan Trafikverket och Göteborgs Stad är undertecknat för genomförande av projekt E6.21 Lundbyleden, Gator vid Backaplan samt Bohusbanan och Brunnsbo station