Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nyfiken på projektledare Jan Olofsson

Jan Olofsson är ny projektledare för ombyggnaden på Lundbyleden. Ett projekt som ska ge bättre trafikflöden, utökad säkerhet och möta en stad som växer.

Jan, du är ny projektledare för ombyggnationen på Lundbyleden. Vad har du för bakgrund?
Jag har tidigare främst arbetat som entreprenör i olika roller, som bland annat arbetsledare, entreprenadingenjör och platschef, men även verkat inom konsultbranschen.

Hur är det att arbeta som projektledare för det här projektet?
Det är en rolig utmaning att tillsammans med projektledning och leverantörer försöka göra det framgångsrikt. Vi samarbetar tätt med Göteborgs Stad för att möta stadsutvecklingen och samtidigt göra området kring Backaplan och Lundbyleden mer trafiksäkert. Vårt arbete kommer att underlätta vardagen för många i Göteborgstrafiken.

Vad utmärker den här satsningen, om man jämför med andra arbeten Trafikverket utför i Göteborg?
Främst att det är ett projekt som har flera olika finansiärer. Men även att det innefattar både byggnadsverk, väg och järnväg samt en helt ny station i en miljö med mycket trafik och geotekniska utmaningar.

Vad händer i projekt Lundbyleden just nu?
Arbete pågår med bland annat järnvägsplaner, ledningsavtal och upphandling av leverantörer.
Vi etablerar också just nu vårt nya projektkontor.

Vilka är de största utmaningarna?
Att kunna genomföra detta projekt med så lite negativ påverkan som möjligt både för allmänheten och andra involverade parter. Säkerheten på arbetsplatsen, att alla ska komma hem efter en arbetsdag, är naturligtvis också en huvudprioritet.

Har du något tips till andra som vill jobba i den här branschen?
Våga prova på! Om du inte är säker på att du har ”rätt” erfarenhet eller utbildning – tänk på att erfarenheter från andra branscher i många fall kan utveckla denna bransch positivt.