Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu håller vi samråd för Brunnsbo station

Planeringen för en pendeltågsstation vid Brunnsbo är i full gång. Med en ny station blir det enkelt att pendla mellan Hisingen och centrala Göteborg eller norrut på Bohusbanan. Nu är det samrådsfas och dags att ta in synpunkter från särskilt berörda.

Trafikverket bygger Brunnsbo station som en del i projekt Lundbyleden och projektet har tagit fram en separat järnvägsplan för stationen. En förutsättnings för att Brunnsbo station ska kunna byggas är också att väg- och järnvägsplanen för projekt E6.21 Lundbyleden delen Brantingsmotet- Ringömotet vunnit laga kraft – vilket den gjorde i juni 2019.

Ida Johansson, delprojektledare för Brunnsbo stations planarbete berättar om vad som händer härnäst.

— När det gäller järnvägsplanen för Brunnsbo station så är vi nu i samrådsfas. Våra handlingar är färdigställda för att ha möten med särskilt berörda, i detta fall myndigheter och kommunen. De handlingar som vi har tagit fram är bland annat en plan- och miljöbeskrivning, plankartor, en bullerutredning samt en illustrationskarta.

 

Samråd kommer att ske under hösten 2019. Därefter kommer Trafikverket att beakta de synpunkter som kommit in och uppdatera handlingarna.

— Handlingarna ställs sedan ut för granskning, och blir då tillgängliga för allmänheten, förklarar Ida Johansson.

Du finner dokumenten för samrådshandlingen under Dokument station Brunnsbo.

I den här filmen kan du följa processen från planering till byggande.