Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

På promenad med projektet Hamnbanan

I söndags kunde boende på Eriksberg få veta mer om projekt Hamnbanan. De promenerade då tillsammans med projektgruppen sträckan Eriksberg–Pölsebo, där den nya tunneln ska gå. Syftet var att ge de boende en tydligare bild av vad vi ska bygga.

Höstsolen lockade över 30 personer till promenaden på Eriksberg. Projektgruppen visade var den nya tunneln kommer att gå, och berättade om vad man ska göra om några år. De boende ställde många frågor som bland annat handlade om byggtiden, masstransporter, ersättning vid fastighetsskada, förbesiktningar och säkerhet. Syftet med promenaden var att på plats ge de boende en bild vad som ska byggas. Projektledare Eva Andersson är mycket nöjd:

- Det var ett strålande höstväder, och vi lyckades förmedla en bra bild av vad det är vi ska bygga. Vi fångade även upp många frågor som de boende har, och som vi kommer att arbeta vidare med.

Promenaden startade vid Celsiusgatan och gick sedan vidare mot Bratteråsgatan, Säterigatan, genom Krokängsparken, för att avslutas vid Pölsebo och gångbron vid Londongatan.

Under 2016 kommer vi att ordna fler promenader. Information om aktuella datum, tider och anmälan kommer du att kunna läsa om i våra informationsblad samt här på webbsidan.