Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

På promenad med Trafikverket och Göteborgs Stad
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Järnvägsplan för Hamnbanan, sträckan Pölsebo- Skandiahamnen har vunnit laga kraft

Järnvägsplanen för Hamnbanans sträcka Pölsebo- Skandiahamnen har vunnit laga kraft. Trafikverket kan nu påbörja upphandlingen av en entreprenör inför planerad byggstart i april 2017.

Laga kraft vunnen plan innebär att arbetet med att bygga ut delar av Hamnbanan till dubbelspår löper på enligt tidsplan. Etappen Pölsebo-Skandiahamnen är ett steg på vägen för en kapacitetshöjning av Hamnbanan. Trafikverket kommer nu att upphandla en entreprenör. En förfrågan är tänkt att skickas ut i början av december 2016 och med tänkt produktionsstart april 2017.

Trafikverket fastställde planen den 15 september 2016 och efter att tiden för överklagande gick ut 20 oktober 2016 och då utan någon inkommen överklagan vann järnvägsplanen laga kraft den 21 oktober.

FAKTA OM ETAPPEN PÖLSEBO-SKANDIAHAMNEN

Vad
: Ett nytt spår byggs parallellt med det befintliga från Pölsebo i öster till Skandiahamnen i väster, ca 1,5 km långt.
Varför: Förbättra kapaciteten på hamnbanan, och säkerställa framtida godstransporter och bidra till en överflyttning av godstrafik från väg till järnväg samt medverka till samhällsutbyggnad.
Tidplan: Pölsebo- Skandiahamnen, planerad byggstart april 2017. Klart hösten 2018.

Du kan läsa jänvägsplanen under "aktuella dokument" för Pölsebo-Skandiahamnen här på webbsidan.