Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

På promenad med Trafikverket och Göteborgs Stad
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Promenad med Hamnbanan

Söndagen den 2 oktober kunde boende på Eriksberg för andra året i rad promenera utmed Hamnbanan. Nyfikna göteborgare promenerade sträckan Eriksberg–Pölsebo tillsammans med Trafikverket och Göteborgs Stad.

I söndags kunde boende på Eriksberg för andra året i rad promenera sträckan Eriksberg–Pölsebo  utmed Hamnbanan tillsammans med Trafikverket och Göteborgs Stad. Syftet var att ge de boende en tydligare bild av vad som ska byggas och var den nya tunnelsträckningen ska gå.

Promenaden lockade omkring 23 personer. Trafikverket visade var den nya tunneln kommer att gå och Göteborgs Stad berättade om de nya detaljplanerna för Eriksbergsområdet. De boende ställde många frågor som bland annat handlade om byggtiden, masstransporter, buller naturvärden, med mera. Syftet med promenaden var att på plats ge de boende en bild vad som ska byggas.

– Jag fick känslan av att vi lyckades ge en tydlig bild av vad vi ska bygga och var den nya tunneln ska gå. Det är oerhört värdefullt att få träffa de som bor i närheten och fånga upp de frågor och tankar som finns”, säger projektledare Svante Jonsson.

Promenaden startade vid Celsiusgatan och gick sedan vidare mot Bratteråsgatan, Säterigatan, genom Krokängsparken, för att avslutas vid Pölsebo och gångbron vid Londongatan.

Fler promenader

Under 2017 kommer vi att ordna fler promenader. Information om aktuella datum, tider och anmälan kommer du att kunna läsa om i våra informationsblad samt här på webbsidan.