Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

På promenad med Trafikverket och Göteborgs Stad
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Projektör klar för framtidens Hamnbana

Trafikverket skrev idag på avtal med Ramböll för projekteringsarbetet av Hamnbanans etapp Eriksberg-Pölsebo.

Uppdraget innebär bland annat att Ramböll, i samarbete med Atkins arbetar fram ett förfrågningsunderlag för entreprenaden av sträckan Eriksberg-Pölsebo. Arbetet påbörjas omgående efter kontraktstecknandet och beräknas vara klart i mitten av 2018. Byggstart av sträckan beräknas till 2019.

-Hamnbanans utbyggnad är avgörande för att säkra den framtida industrinäringens ökade behov av godstransporter. Vi tar med detta kontrakt, ytterligare ett steg mot färdigställandet av Hamnbanan som därigenom också blir ett bidrag till säkrare, miljövänligare och mer robusta transportlösningar säger Svante Jonsson projektledare.

Hamnbanan, järnvägslänken mellan Göteborgs Hamn och övriga Sverige, är idag enkelspårig och för att klara det ökade kapacitetsbehovet behöver banan byggas ut till dubbelspår. Delar av spåret kommer att läggas i tunnel och möjliggör på så vis en positiv stadsutveckling i området kring Eriksberg.

Personer på bilden:
Från vänster till höger:

Erik Hallgren, Trafikverket
Per Åkesson, Ramböll
Ali Sadeghi, Trafikverket
Christer Wikberg, Ramböll
Svante Jonsson, Trafikverket
Erik Lööv, Trafikverket