Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbeten på den stora eken

Vi förbereder den stora eken bakom fotbollsplanen i Krokängsparken, för flytt. Eftersom den är så stor behöver den förberedas under minst två växtsäsonger inför flytten. Arbeten görs vid trädet vecka 41 -42.

Syftet med att beskära rotsystemet innan flytten är att stärka den del av rotsystemet som trädet får med sig i flytten. Arbetena görs vid två tillfällen med en växtsäsong emellan.

Under hösten gör vi en rotbeskärning på två av trädets sidor. Flytten sker mellan 2020-2023 till en ny plats  intill fotbollsplanen.

Hur går arbetet till?
Rotklumpen grävs fram i två steg med två sidor i taget till ett djup av 150 cm. När schakten är klara ska rotklumpen ha en kvadratisk form med måtten 10 x 10 meter.

Marken runt rötterna gödslas med ekologiskt gödselmedel och schaktväggar täcks därefter med byggplast. Därefter fyller man på i den framschaktade ytan med ett lager av humus- och näringsrik jord och cirka 10 cm grov träflis.