Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Pågående arbeten

Nu börjar den kommande byggstarten märkas. Ett första arbetsområde vid klubbhuset har spärrats av, plank och stängsel kommer snart monteras och ny hundrastgård har byggts.


Fotbollsplanen och parkeringen har spärrats av och är nu ett arbetsområde. Entreprenören kommer att börja gräva mindre provgropar längs planen och på grusplanen mellan Celsius och Bratteråsgatan. Det görs för att undersöka markens beskaffenhet eller karaktär. Området kan därför inte beträdas.

Plank och stängsel
Under hösten kommer även plank och stängsel sättas upp runt arbetsområdet. Planken blir tegelröda och monteras mot säterigatan, medan det mot parken monteras byggstängsel. Bakom avspärrningarna grävs sedan de stora schakterna.


Byggkontor etableras vid Londongatan

Vid den gamla hundrastgården kommer Skanska etablera arbetsbodar och kontor. Arbetet påbörjas under slutet av oktober till december. Härifrån kommer sedan projektet att ledas.

Ny hundrastgård för lekglada hundar
Vid Londongatan har en ny hundrastgård byggts. Rastgården ligger bredvid den befintliga, som kommer att hamna bakom planken för Hamnbanans arbetsområde. (Bänkar och stockar kommer att flyttas över från den gamla rastgården).

En solig höstdag besökte projektet platsen och passade på att prata med hundägare och närboende. Vi mötte en nöjd hundägare, som dock önskade sig en bänk.   
  Projektet lovar att både bänken och stockarna som finns i den äldre hundrastgården kommer flyttas över.

Hundrastgården kommer att var öppen under hela byggtiden och när Hamnbanan är färdigbyggd återöppnas den äldre rastgården.