Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Frågor om tidsplan och framkomlighet

Det kommer frågor om vilka gator som kan stängas av och när byggarbetena påbörjas.

frågorna handlar bland annat om när byggentreprenören kommer igång med arbetet om kontrakt skrivs sommaren 2019? Och går det att precisera något mer vilka områden som stängs av när? Kommer Säterigatan vara helt avstängd för trafik, och hur blir det med genomfart i krokängsparken? Måste man köra runt hela Bräcke för att komma till prebendegatans dagis när man tidigare bara knatat förbi fotbollsplanen?

Så här svarar Björn Ållenberg, projektledare för Hamnbanan:

 - Jag är medveten om att det finns en viss oro inför hur det kommer att bli under byggnationstiden. Vi arbetar för att  begränsa vår påverkan för er som bor och ska resa genom området så mycket det går. Tyvärr kan vi inte lämna ett detaljerat svar på alla frågor eftersom vi just nu håller på att upphandla en entreprenör, säger Björn.

 Upphandlingen blir klar i 2019. Det blir därefter den upphandlade entreprenören som beräknar och planerar hur arbetet ska utföras. Därför kan vi svara detaljerat först vid årsskiftet 2019/2020. Några större byggnadsarbeten kommer inte påbörjas under 2019.

 - Säterigatan kommer den att hållas öppen för busstrafik under hela byggnadstiden, däremot kommer gatan där den passerar tunneln att vara avstängd för biltrafik under en stor del av byggnadstiden och genomfartstrafiken kommer att ledas om. Gångbanorna i Krokängsparken kommer att finnas kvar i parken, men kan i vissa delar få nya sträckningar, säger Björn. 

I höst ordnar projektet ett tillfälle för närboende att ställa frågor och se bilder över området där de nya spåren ska dras. Ni kan också fortsätt att kontakta oss direkt med era frågor.