Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bli förvarnad innan vi spränger

Under bygget av Hamnbanan strävar vi efter att minska våra störningar. En del störningar är oundvikliga, bland annat buller och vibrationer från sprängningar. Vill du som närboende bli förvarnad innan vi spränger kan du anmäla dig till vår tjänst.

Vi erbjuder dig som bor eller har verksamhet inom 700 meter ifrån Hamnbanans byggarbete en tjänst där du blir förvarnad innan sprängning. Cirka 30 minuter innan en sprängning i ditt närområde kan du som vill få en förvarning via sms, e-post eller genom att bli uppringd på telefon.

Det är inte säkert att du kommer att störas av en sprängning även om du bor eller har verksamhet i närområdet. Hur mycket en sprängning hörs eller känns varierar.

Anmäl dig till tjänsten

Klicka här för att anmäla dig

I formuläret får du ange namn och adress samt välja vilket sätt du vill bli förvarnad på. Du kan bara ange ett alternativ. Vill du uppge mer än en adress behöver du göra en separat anmälan för varje adress.

Om du har anmält dig till tjänsten kommer du att bli meddelad cirka 30 minuter innan vi spränger inom 700 meter ifrån den adress du angivit. Om du störs av någon av våra sprängningar trots att du bor eller har verksamhet mer än 700 meter ifrån vårt arbete, vänligen hör av dig till Trafikverkets kontaktcenter på 0771­-921 921.

Har förvarningarna upphört?

Om du tidigare fått förvarningen och nu upplever att du inte längre får den kan det bero på att tunneldrivningen gått framåt i tunneln och att du därför fallit ur radien på 700 meter.

Avanmälan

Instruktioner för avregistrering finns i de sms och e-postmeddelande du får.