Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Barn som åker tåg

Göteborg–Borås, en del av nya stambanor

Ny järnväg mellan Göteborg och Borås är en av de första delarna av en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg.

Samråd 10 mars–4 maj

Observera! Våra samrådsmöten under våren är inställda. Istället kan du se en inspelad presentation.

Till följd av regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster med över 50 människor för att motverka spridning av coronaviruset covid-19 har vi bestämt att ställa in våra samrådsmöten, som skulle hållits på fyra orter i mars och april. Samrådet pågår ändå som vanligt digitalt och vi vill ha dina synpunkter!

Här kan du ta del av en inspelning av den presentation som vi skulle ha hållit på våra samrådsmöten

Du kan läsa om vårt beslut att ställa in mötena i den här nyheten

Ta del av samrådsunderlaget och lämna synpunkter i vår interaktiva karta!

Till samrådet har vi tagit fram ett samrådsunderlag som beskriver förutsättningar och hur den nya järnvägen påverkar miljön på ett övergripande plan. Nu har du möjlighet att lämna dina synpunkter på samrådsunderlaget. Det kan du göra i vår interaktiva karta över utredningsområdet, som sammanfattar samrådsunderlaget. Vi vill också gärna ta del av dina kunskaper om förutsättningar i det område som du bor och rör dig i.

Klicka här för att komma till den interaktiva kartan. 

(Kartan fungerar bäst när du tittar på den på en dator - på en mobiltelefon blir funktionaliteten något sämre).

Du kan också lämna dina synpunkter via vanlig post. Skicka då till Trafikverket, Ärendemottagningen, Box 810, 781 28 Borlänge. Om du lämnar din synpunkt via brev ska du ange ärendenummer TRV 2019/1823.

Observera att det finns inte några färdiga förslag på var järnvägen ska gå än. På nästa samråd, till hösten, kommer vi att visa förslag på korridorer, där den nya järnvägen kan dras.

Samrådsunderlaget finns också samlat på vår projektwebb.

Klicka här för att komma till underlaget.