Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Göteborg–Borås, en del av nya stambanor

Vi planerar en dubbelspårig järnväg för höghastighetståg och snabba regionaltåg mellan Göteborg och Borås via Landvetter flygplats. Den nya järnvägen ger snabbare tågresor, smidigare arbetspendling och ökad tillgänglighet till och från flygplatsen.

Snart dags för vårens samråd!

Sedan samrådet i höstas har vi konsekvensbedömt förslagen på korridorer och stationslägen som vi visade då. Utifrån kunskapen som vi har samlat in har vi sedan gjort en sammanvägd bedömning för att rangordna alternativen. Under vårens samråd, som pågår mellan den 19 april och 11 juni, presenterar vi vårt förslag till lokalisering av den nya järnvägen.

Här kan du läsa mer om samrådet i en nyhet.

Vid samrådet publiceras även samrådsredogörelsen för höstens samråd. Det är en sammanfattning av samrådet, där vi också svarar på hur de inkomna synpunkterna beaktas i lokaliseringsutredningen och miljökonsekvensbeskrivningen.

Läs mer om vår planläggningsprocess här.

Hur får jag information om vårens samråd?

Information om samrådet kommer att finnas här på webben, i våra sociala medier, i vårt nyhetsbrev och självklart i de utskick som landar i brevlådan hos alla hushåll och verksamheter i vårt utredningsområde. En prenumerationslänk till nyhetsbrevet finns längre ner på denna webbsida!