Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Barn som åker tåg

Göteborg–Borås, en del av nya stambanor

Ny järnväg mellan Göteborg och Borås är en av de första delarna av en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg.

Samråd 14 september–6 november. Lämna dina synpunkter!

Till samrådet har vi tagit fram förslag på korridorer och stationslägen som vi bedömer är möjliga för den nya järnvägen. Vi beskriver också vilka alternativ vi tittat på, men föreslår att välja bort. Vi tar emot synpunkter på utredningen - och på vår miljökonsekvensbeskrivning - fram till och med den 6 november.

Handlingarna finns samlade på vår projektwebb:


Du kan lämna dina synpunkter i vår interaktiva karta, som sammanfattar handlingarna och visar förslagen på korridorer och stationslägen.  


(Kartan fungerar bäst när du tittar på den på en dator - på en mobiltelefon blir funktionaliteten något sämre).

Du kan också lämna dina synpunkter via vanlig post. Skicka då till Trafikverket, Ärendemottagningen, Box 810, 781 28 Borlänge. Om du lämnar din synpunkt via brev ska du ange ärendenummer TRV 2019/1823.

Samråd utan samrådsmöten

Detta samråd är helt digitalt – inga samrådsmöten kommer att hållas. Detta för att motverka spridning av covid-19. Istället kan du se en inspelad presentation där vi förklarar läget i utredningen, inklusive de järnvägskorridorer och stationslägen vi utrett. Om du har några frågor efter att ha sett presentationen får du gärna kontakta oss. Alla kontaktuppgifter finns här på vår projektwebb.