Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förlängd remisstid för lokaliseringsutredningen Bollebygd–Borås

Trafikverket utreder eventuella justeringar av korridorer med anledning av Sverigeförhandlingens bud.

Trafikverket genomför en lokaliseringsutredning för att komma fram till en korridor där den nya järnvägen ska gå mellan Bollebygd och Borås. Parallellt med Trafikverkets arbete med den ordinarie fysiska planeringsprocessen pågår Sverigeförhandlingen som har i uppdrag att förhandla med kommuner och regioner om höghastighetsjärnväg och annan infrastruktur.

Sverigeförhandlingen påverkar i hög grad Trafikverkets arbete, bland annat genom att vi nu ser över de korridorer som tidigare presenterat för Bollebygd–Borås. Vi behöver utreda om korridorerna behöver justeras för lösningar som inte riktar sig mot Ulricehamn. Dessutom vill Sverigeförhandlingen att Trafikverket fördjupar utredningen för "gul korridor" det vill säga den korridor som innebär en förbifart med bibana in till Borås station. Detta uppdrag är dock ännu inte specificerat.

Sammantaget innebär detta en förlängning av remisstiden på lokaliseringsutredningen och miljökonsekvensbeskrivningen för Bollebygd–Borås. Sista datum att lämna synpunkter är 3 oktober 2016.

Läs mer om Sverigeförhandlingen

Läs mer om delen Bollebygd-Borås

Lämna synpunkter på projektet