Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Givande leverantörsdialog för projekt Göteborg–Borås

Efter några veckors dialogmöten med svenska och utländska företag har projektet fått bra feedback.

Deltagare under dialogveckorna var 15 företag, hälften svenska och hälften utländska. Syftet med att bjuda in leverantörer i det här skedet är att få synpunkter på hur upphandlingen ska se ut när det är dags att handla upp de olika kontrakten för projektet.

- Vi ville få in synpunkter på vår entreprenadstrategi, säger Roland Mårtensson som är upphandlingsansvarig på projekt Göteborg–Borås. I entreprenadstrategin ingår det som kallas paketeringen av kontrakt, den består bland annat av val av entreprenadformer och ersättningsformer. Underlaget som tagits fram inför dialogveckan är sju kontrakt och några frågeställningar för leverantörerna att ta hänsyn till och svara på under sina möten.

- Vi har fått mycket bra synpunkter av våra besökande leverantörer poängterar Roland, både bekräftelse på det vi tror men också justeringar vi behöver göra för att det ska bli bra paketering av kontrakten. Projektet har också fått positiv feedback från företagen när det gäller att få vara med och lämna sin uppfattning utifrån deras roll som leverantör.

Nu är alla synpunkter sammanställda och ska hanteras i en workshop bestående av projektledning och experter inom bland annat spår och geoteknik. I workshopen arbetas fram ett konkret förslag som går till olika instanser inom Trafikverket och ett slutgiltigt beslut kommer i höst under oktober månad. Kontrakten kommer att upphandlas åren 2017-19. Leverantörerna har alltså ett till tre år på sig att bestämma sig för vad de vill och kan lämna anbud på.