Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket presenterar en kompletterande trafikutredning för sträckan Göteborg–Borås

På sträckan Göteborg–Borås planerar Trafikverket för en ny, dubbelspårig höghastighetsjärnväg. Nu presenterar Trafikverket en kompletterande trafikutredning för sträckan.

På sträckan Göteborg–Borås planerar Trafikverket för en ny, dubbelspårig höghastighetsjärnväg. Den nya järnvägen skapar möjlighet för snabbare resor mellan Göteborg och Stockholm, förbättrar kommunikationerna till Landvetter flygplats, knyter Västsveriges två största städer närmare varandra samt skapar förutsättningar för ökad arbetspendling och större socialt och kulturellt utbud.

Under våren 2016 har Trafikverket utöver det genomfört en kompletterande trafikutredning för sträckan Göteborg–Borås. Bakgrunden till utredningen är frågor som ställts av Västra Götalandsregionen utifrån deras bild av hur den regionala trafiken bör utökas på sikt och vilken infrastruktur (järnväg) som då blir nödvändig för att kombinera den regionala tågtrafiken med de planerade höghastighetstågen.

Den kompletterande trafikutredningen pekar mot är att det, utöver höghastighetsjärnvägen, skulle krävas två extra spår till Landvetter och ett extra spår Landvetter–Borås för att klara en större regional trafik.