Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Foto: Elin Gårdestig

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stort intresse för projekt Göteborg–Borås informationsmöten

I slutet av maj genomfördes fyra informationsmöten om aktuellt läge i våra utredningar Almedal–Mölnlycke och Mölnlycke–Bollebygd. Sammanlagt deltog närmare 600 personer.

Samråden är en viktig del av den demokratiska processen, men de spelar också en praktisk roll. Samråden öppnar för en dialog, där vi som planerar järnvägen får en möjlighet att ta del av den unika lokalkännedom som finns hos alla som bor och verkar i området där järnvägen ska byggas.

Vi vill rikta ett stort tack till alla besökare som tog sig tid att komma, ställa frågor och lämna synpunkter. Vi vill även tacka medverkande politiker och tjänstemän från berörda kommuner. För dig som vill ta del av materialet som visades, finns presentationerna från respektive möte att ta del av längst ner på sidan.

Lämna synpunkter

Du som vill lämna synpunkter på den nya järnvägen gör det smidigt via ett formulär på sidan Lämna synpunkter.

Almedal–Mölnlycke: För att få med dina synpunkter i samrådredogörelsen som bifogas till den remiss av lokaliseringsutredningen som skickas ut till kommuner och länsstyrelse i höst, så behöver vi ha din synpunkt senast 23 juni 2016.

Mölnlycke–Bollebygd: Det går att lämna synpunkter fram till dess att järnvägsplanen ställs ut för granskning vilket planeras till hösten 2017. Vad du tycker nu är vi tacksamma för om du skickar in så snart som möjligt.

Mark- och fastighetsfrågor

Är du fastighetsägare, spekulant på ett hus inom utredningsområdet eller mäklare som har frågor om den nya järnvägen och hur den påverkar? Läs mer på sidan Mark och fastighet. Där hittar du även kontaktuppgifter till projektets markförhandlare.