Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Foto: Kasper Dudzik, Nina Jarholt

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Många tog chansen att tycka till om nya järnvägen Bollebygd–Borås

Måndagen den 3 oktober var sista dagen att tycka till om lokaliseringsutredningen Bollebygd–Borås. Ett hundratal synpunkter har kommit in till Trafikverket. Läs en intervju med Trafikverkets projektledare om det aktuella projektläget.

Hallå där Stefan Paterson, projektledare för Bollebygd–Borås! I går var sista dagen att lämna synpunkter på lokaliseringsutredningen. Är det många som tagit chansen att tycka till?

– Ja, totalt handlar det om ett hundratal synpunkter som kommit in från allmänheten. Särskilt viktigt i det här planeringsskedet är att synpunkter har kommit in från tunga remissinstanser som Borås Stad, Bollebygds kommun och Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

När får allmänheten ta del av materialet?

– Nu kommer vi att sammanställa alla inkomna synpunkter i en samrådsredogörelse där de olika förslagen och önskemålen grupperas och beskrivs. Samrådsredogörelsen kommer sedan att läggas ut på vår webbsida i samband med att vi fattar beslut om korridor.

Och när blir det?

– Trafikverket är redo att fatta beslut i slutet av 2016. Tidpunkt för val av korridor kommer dock med stor sannolikhet påverkas av Sverigeförhandlingens slutarbete under 2017.

Vad ska jag göra om jag känner oro över att den nya järnvägen kommer att påverka mitt boende?

– Då rekommenderar jag att ta kontakt med Trafikverkets markförhandlare för ett samtal och mer information. Samtidigt vill jag vara tydlig med att det är först när vi valt korridor och fått pengar för att fortsätta planeringen som vi inleder en dialog med enskilda fastighetsägare om markintrång och ersättningsfrågor.