Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Malin Odenstedt Lindhe är Trafikverkets projektledare för delen Almedal–Mölnlycke. Foto: Kasper Dudzik, Nina Jarholt

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lokaliseringsutredningen Almedal–Mölnlycke är klar – nu återstår val av korridor

Läs en intervju med Trafikverkets projektledare om det aktuella projektläget på delen Almedal–Mölnlycke.

Hallå där Malin Odenstedt Lindhe, projektledare för Almedal–Mölnlycke! Vad händer just nu?

– Nästa vecka kommer vi att skicka lokaliseringsutredningen inklusive miljökonsekvensbeskrivningen till kommuner, länsstyrelse, andra myndigheter samt intresseorganisationer för att få deras synpunkter på materialet. Vi har tagit fram sex möjliga korridorer där den nya järnvägen kan dras och utrett vilken nytta de kan ge samt vilken påverkan de skulle ha på omgivningen.

Hur kan jag ta del av materialet?

– Måndag 5 december kommer det att finnas tillgängligt på vår webbsida. Då går det även att titta på en film som beskriver korridorerna.

Får vem som helst lämna synpunkter?

– Ja. Lämna gärna synpunkterna på vår webbsida. Det går givetvis även bra att skicka synpunkterna med posten. Sista dag att lämna synpunkter är 3 mars 2017.

När beslutas vilken korridor det blir?

– Trafikverket kommer att vara redo att fatta beslut första halvåret 2017. Tidpunkt för val av korridor kommer dock med stor sannolikhet påverkas av Sverigeförhandlingens slutarbete under 2017.