Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Stefan Paterson och Maria Hermansson. Foto: Nina Jarholt.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny projektledare för delen Bollebygd–Borås

Den 1 februari 2017 blir Maria Hermansson tillförordnad projektledare för deletappen Bollebygd–Borås, en del av projekt Göteborg–Borås.

Maria Hermansson arbetar som projekteringsansvarig för projekt Göteborg–Borås och kommer att vara kontaktperson för frågor om lokaliseringsutredningen fram till dess att en ny projektledare rekryterats. Är du fastighetsägare, spekulant på ett hus inom utredningsområdet eller mäklare som har frågor om den nya järnvägen ber vi dig i första hand att ta kontakt med Ulf Wettermark som är mark- och fastighetsansvarig.

Utmaningar och engagemang

Stefan Paterson, som lett arbetet med att ta fram en lokaliseringsutredning för Bollebygd–Borås, summerar tre års arbete:

– De senaste tre åren har varit fyllda av utmaningar och engagemang hos oss som jobbat med projektet, men också hos de många människor vi mött under arbetet med lokaliseringsutredningen. Vi har strävat efter att vara tillgängliga och tagit alla chanser att komma och berätta om projektet för föreningar, företag, byalag, privatpersoner och organisationer för att ge en ökad förståelse och ha en god dialog. Det har vi fått mycket uppskattning för, vilket gläder mig. Jag vill rikta ett stort tack till alla vi mött och som engagerat sig. Det är betydelsefullt i den fortsatta planeringen av den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås.

Bakgrund:

Projekt Göteborg–Borås har genomfört en lokaliseringsutredning och kommit fram till åtta korridorer där den nya järnvägen kan gå mellan Bollebygd och Borås. Trafikverket kommer att vara redo att fatta beslut första halvåret 2017. Tidpunkt för val av korridor kommer dock med stor sannolikhet påverkas av Sverigeförhandlingens slutarbete under året.