Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vad händer nu i Göteborg–Borås

Nya utgångspunkter för fortsatt planering.

I den nya nationella planen för transportsystemet, som beslutades av regeringen i maj i år, har projekt Göteborg–Borås fått finansiering. Innan beslutet fattades var det under en tid osäkert om projektet skulle få fortsatt finansiering, vilket inneburit att vi inte kunnat avsluta pågående utredningar. Beslutet innebär att vi nu kan fortsätta planeringen.

Det som hänt nyligen är att Trafikverket beslutat om förutsättningar för den fortsatta planeringen av hela höghastighetsystemet (Stockholm–Göteborg/Malmö). I detta ingår inriktning om stationsorter och för Göteborg–Borås är det nu utpekat att Mölndal, Landvetter flygplats och Borås är aktuella ur ett nationellt perspektiv. I och med de nya förutsättningarna behöver vi se över våra tidigare utredningar. Vi behöver även fortsätta pågående diskussioner med Västra Götalandsregionen om regionala behov. Vi kommer att informera mer om det fortsatta arbetet i början av nästa år. Tidigare framtagna utredningar finns arkiverade under Arkiv.