Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygplan och EU-logga
Denna nyhet är äldre än 6 månader

EU-bidrag till projektet

Projekt Göteborg-Borås får bidrag av EU. Ett motiv är att en järnvägsförbindelse till och från Landvetter flygplats bedöms ha stor betydelse för trafiksituationen i Göteborgsområdet.

Projekt Göteborg–Borås är tillsammans med Swedavia och Business Region Göteborg en del av EU-projektet "New high-speed line connecting Landvetter Airport (GOT) in urban node Gothenburg". En järnvägsförbindelse till och från Landvetter flygplats bedöms ha stor betydelse för trafiksituationen i Göteborgsområdet och skapa en koppling till andra delar av transportinfrastrukturen, både regionalt och internationellt. EU stöttar därför Trafikverkets planering av den nya höghastighetsjärnvägen samt Swedavias arbete med att utveckla och anpassa Landvetter flygplats till järnvägsanslutningen. EU-projektets budget är på cirka 65 miljoner kronor varav EU finansierar 50 procent.