Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Upphandling klar för konsult i Göteborg–Borås

Nu är det klart att den svenska teknikkonsulten Ramboll vinner upphandlingen för lokaliseringsutredningen av höghastighetsjärnväg mellan Göteborg och Borås.

Kontraktet mellan Trafikverket och Ramboll för lokaliseringsutredningen skrevs på under tisdagen. Projektledarna, som deltagit i upphandlingen och utvärderat anbudsgivarna, känner sig trygga med resultatet:

Jan Johansson och Malin Odenstedt Lindhe, projektledare i Göteborg–Borås 

– Vi har stor tilltro till den här leverantören. Tilldelningen baseras på en utvärderingsprocess med frågor som anbudsgivarna fått besvara och djupintervjuer med anbudsgivarnas uppdragsledningar, säger den ena projektledaren för Göteborg–Borås, Malin Odenstedt Lindhe.

– Ramboll var det företag som gjorde bäst ifrån sig, och som har möjlighet att leverera störst mervärde, säger projektets andra projektledare Jan Johansson.

Konsultkontraktet omfattar lokaliseringsutredningen för höghastighetsjärnvägen mellan de två städerna, men också samrådsunderlag för beslut om betydande miljöpåverkan, en miljökonsekvensbeskrivning och underlag för tillåtlighetsprövning.

Du kan läsa mer om planläggningsprocessen här:

Planläggningsprocessen

– Det här är ett komplext och viktigt uppdrag inom infrastruktur. Därför kändes det glädjande att så många företag lämnade anbud och visade intresse för att vara med när vi planerar höghastighetsjärnvägen mellan Västsveriges två största städer, säger projektchef Sara Distner.

Arbetet med lokaliseringsutredningen planeras pågå fram till 2022. Sedan följer regeringens tillåtlighetsprövning och framtagande av järnvägsplaner. Byggstart planeras ske någon gång mellan 2025 och 2027.

Projektledningen för Göteborg–Borås tillsammans med Rambolls uppdragsledning på startmötet.