Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vårens samrådsmöten ställs in – vi kör hela samrådet digitalt

Till följd av regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster med över 500 människor för att motverka spridning av covid-19 ställer vi in de planerade samrådsmötena. Samrådet pågår ändå som vanligt digitalt och vi vill ha dina synpunkter!

Sara Distner, projektchef. 

– Vi hade sett fram emot att träffa allmänheten, men utifrån läget känns det självklart att ställa in med våra besökares och medarbetares hälsa i åtanke, säger projektchef Sara Distner.

Samrådet pågår som tidigare annonserats mellan den 10 mars och 4 maj. Du kan lämna dina synpunkter i vår interaktiva karta över utredningsområdet eller skriva brev till oss. Du hittar kartan och adressen tillsammans med övrigt material som tillhör vårens samråd här på vår webbsida. Inom kort kommer även en inspelad presentation att publiceras. Presentationen är samma som annars skulle ha hållits från scenen på plats på samrådsmötet.

"Vad kan jag lämna synpunkter på?"


Till samrådet har vi tagit fram ett samrådsunderlag som beskriver förutsättningar och hur den nya järnvägen påverkar miljön på ett övergripande plan. Du har nu möjlighet att lämna dina synpunkter på samrådsunderlaget. Vi vill också gärna ta del av dina kunskaper om förutsättningar i det område som du bor och rör dig i.

Vi finns tillgängliga för frågor


På vår webbplats hittar du också frågor och svar om planeringen av den nya järnvägen. Har du andra frågor kan du kontakta oss via kontaktcenter, 0771-921 921.

– Samrådet blir digitalt den här gången, men redan efter sommaren planerar vi att bjuda in till nästa omgång samrådsmöten. Då kommer vi att visa förslag, korridorer, där den nya järnvägen kan gå, avslutar Sara Distner.