Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stationsskylt Borås central med lövträd i bakgrunden

Kännedomen ökar om Göteborg–Borås

Under hösten har vi genomfört en undersökning bland boende i de områden som berörs av den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås. Kännedomen om den nya järnvägen har ökat från 69 till 87 procent sedan förra mätningen.

För att ta reda på kännedom om och inställning till den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås görs regelbundet undersökningar bland de närboende i området. Resultatet från mätningen ska stödja oss i vårt arbete med att utveckla och förbättra vår kommunikation.

I september-oktober genomfördes en undersökning bland boende i kommunerna i vårt utredningsområde. 1600 personer svarade på olika frågor om den nya järnvägen och har låtit oss få reda på hur kännedom, inställning och förtroende har utvecklats sedan förra mätningen 2019.

Resultatet visar att kännedomen ökat från 69 till 87 procent. Störst är kännedomen hos boende i Härryda och Bollebygd. Speciellt stora förflyttningar har skett gällande kännedomen om syftet med den nya järnvägen.

Andelen som är positivt inställda till den nya järnvägen har ökat något men det har även andelen som är negativa, andelen neutrala har därmed minskat. 3 av 4 av de tillfrågade hade också koll på att Göteborg–Borås är en del av nya stambanor.

När det gäller kommunikationen får våra insatser ett bra omdöme där det främst är begriplighet och valet av kanaler som lyfts fram på ett positivt sätt. Den information som framför allt efterfrågas är uppdateringar om vad som händer i arbetet med den nya järnvägen liksom information om tidplan och hur ens fastighet kommer att påverkas.