Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Informationsblad gällande val av affärsform

Informationsblad med information om val av affärsform för kommande upphandling av den andra järnvägsplanen: Mölndal-Landvetter, Göteborg-Borås, del av Nya stambanor.

Detta informationsblad kan hittas via länken nedan och ni kommer hitta värdefull information om val av affärsform för upphandlingen av den andra järnvägsplanen av fyra för Göteborg-Borås. Namnet på kommande upphandling heter: Konsultuppdrag för framtagande av järnvägsplan Mölndal-Landvetter tillsammans med miljökonsekvensbeskrivning och systemhandling för Göteborg-Borås, del av Nya stambanor i Mölndals Stad och Landvetter kommun inom Västra Götalands Län.

Viktiga tider för upphandlingen:

  • Ansökningsinbjudan annonseras i Kommers 2021-08-02 (OBS! Publicering av TED-annonsen tar ca tre dagar så upphandlingen syns i Kommers tidigast 2021-08-05).
  • Sista svarsdag: 2021-09-13
  • Kvalificerande och utvalda anbudssökande är inbjudna att få ta del av förfrågningsunderlaget: 2021-10-29
  • Sista anbudsdag: 2022-01-28
  • Planerad kontraktsstart i slutet av maj 2022

Kort beskrivning av delen Mölndal-Landvetter:

Vid Rävekärr i Mölndal viker korridoren av österut och den nya järnvägen går in i en längre bergtunnel vid Sandbäck. Strax öster om Mölnlycke tätort upphör bergtunneln och järnvägen fortsätter genom ett kuperat landskap mot Landvetter flygplats. Strax före flygplatsen går järnvägen åter in i en bergtunnel. Under flygplatsterminalen byggs en station.

Informationsblad

Informationsblad med information om val av affärsform för kommande upphandling av den andra järnvägsplanen: Mölndal-Landvetter, Göteborg-Borås, del av Nya stambanor (pdf, 179 kB).