Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bidra till sammhällsnytta och hållbar utveckling

Lisa Ronstad har arbetat på Trafikverket i sex år varav tre som projektingenjör i projekt Göteborg–Borås.

Porträtt av Lisa Ronstad– I den rollen har jag bland annat stöttat projektledarna med uppföljning av kontrakt och kontakter med konsulter, riskhantering och projektadministration. Jag har även projektlett olika tilläggsuppdrag inom lokaliseringsutredningen.

Lisa har en civilingenjörsutbildning med inriktning industriell ekonomi och går nu över till en roll som delprojektledare.

– Trafikverket är en stor arbetsgivare där det finns många möjligheter att vidareutvecklas i sin yrkesroll. Nu ska jag arbeta som delprojektledare för stationen i Mölndal där jag tillsammans med kommunen och andra externa aktörer som exempelvis trafikoperatörer och fastighetsägare ska komma fram till en bra stationsutformning.

– Det roligaste med arbetet är just samarbetet med alla människor, både inom Trafikverket och med konsulter och andra externa parter för att hitta bra lösningar som är till nytta för samhället.

– Jag brinner för järnvägen, det är ett viktigt transportmedel och Göteborg–Borås är ett väldigt roligt projekt att arbeta med. Här jobbar man tillsammans med många kompetenta människor i ett projekt som engagerar och har stor påverkan och nytta för samhället. Visst kan det vara tufft och utmanande att arbeta med ett så stort infrastrukturprojekt som delvis ska gå genom både orörda områden och bebyggelse vilket alla inte är nöjda med. Man kan inte bygga en ny järnväg utan att påverka omgivningen. Men det är nödvändigt och kommer till nytta för så många människor. Det är också en viktig del i att bygga ett hållbart samhälle.