Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hållbar helhet och möjlighet att påverka

Johan Wedberg arbetar som teknikingenjör inom miljö och mobilitet på Trafikverket. Här har han varit sedan han tog examen för två år sedan inom kulturgeografi och miljövetenskap.

Johan Wedberg– Inom Göteborg–Borås håller jag ihop området social hållbarhet. Här ryms frågorna som handlar om landskap, kulturmiljö, arkitektur, mobilitet och den sociala konsekvensanalysen.

Mobilitet handlar om våra rörelsemönster, både människor och godstrafik, hur vi tar oss runt, och vilka barriäreffekter en järnväg får.

– Något av det bästa med arbetet är när vi sitter i ämnesövergripande grupper och ska få med alla perspektiv för att få ihop helheten, det är riktigt roligt och intressant! Fältbesök är både ett viktigt och trevligt arbetsmoment som jag tycker om. Vi har ett väldigt bra samarbetsklimat i projektet, både internt och med konsulten, med ett lösningsorienterat arbetssätt. En av framgångsfaktorerna kan vara att vi har lyckats organisera oss på ett bra sätt för att kunna hantera komplexa frågor.

– Vi jobbar med ett stort och komplext samhällsplaneringsprojekt. Det är ett projekt som har potential att forma samhället under lång tid framöver och det är en superhäftig känsla att får vara en del av det. Man får också kunskap om andra ämnesområden än sitt eget i ett sådant här projekt.

– För de som har ett hållbarhetsintresse är det extra intressant. Vi har ett inspirerande, innovativt hållbarhetsarbete som format organisationen och hur vi göra våra val. Det har varit kul att få så stort gehör för de här frågorna i projektet.