Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Komplexiteten och exklusiviteten inbjudande

Meysam Cordi arbetar som delprojektledare för sträckan Almedal–Mölndal, vilket är en av fyra delsträckor, och första delen som Trafikverket börjar med i nästa skede av planeringen.

Porträtt av Meysam Cordi

– Jag ser fram emot att få vara med i ett tidigt skede, vilket planskedet är, då finns det stora möjligheter att påverka utformningen av järnvägsanläggningen. Det ska bli roligt att få vara med och bygga nytt. Jag har tidigare arbetet mycket med att bygga om och rusta upp i olika projekt som rört exempelvis spårbyten och järnvägsunderhåll.

– I projektet kommer jag att hålla ihop den formella processen tillsammans med specialister och konsulter för att säkerställa att vi kommer framåt, når våra mål och håller kvalitén.

– Göteborg–Borås är spännande för att det är ett så unikt och komplext projekt. Det är också en del av ett helt system, nya stambanor, som hänger ihop, där vi bygger på varsitt håll och ska mötas på mitten.

Meysam är civilingenjör, utbildad vid Chalmers, och började sin karriär på Trafikverket som trainee 2010. Efter en sväng i entreprenadbranschen är han nu tillbaka på Trafikverket

– Traineeprogrammet var väldigt lärorikt där vi varvade arbetet med utbildning, studiebesök och fick en bra inblick i olika verksamhetsområden och specialistenheter. Efter traineeutbildningen arbetade jag som projektingenjör och sedan projektledare inom verksamhetsområde investering.

– Trafikverkets fördel som arbetsgivare är att här finns så många områden att arbeta inom. Här finns stora möjligheter att bredda dig, få nya kunskaper och erfarenheter, och att byta jobb utan att byta arbetsgivare. Det finns mycket att göra och spännande arbetsuppgifter för både projektledare och specialister. Det är en spännande bransch som utvecklas mycket. Vi har ett stort behov av duktiga och kompetenta medarbetare.