Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Marieholmsförbindelsen, fotomontage

Marieholmsförbindelsen

Vi bygger en ny vägtunnel under Göta älv och en ny järnvägsbro med gång- och cykelbana. Du kommer lättare att kunna ta dig till jobbet eller skolan, transporter kommer smidigare ta sig fram, och mer gods kan flyttas över från våra vägar till järnväg.

Bygge av bullerskärm berör E6 söderut

Måndagen den 13 januari inleds bygget av bullerskärmar längs E6 söderut mellan Backadalsmotet och Tingstadsmotet. Under tiden påverkas trafiken.

Busskörfält stängs
Det är sträckan Backadalsmotet-Tingstadsmotet som berörs med ett avstängt busskörfält. Det innebär att all trafik – såväl bussar som övriga fordon – får samsas i tre körfält på den aktuella sträckan. Dessutom sänks hastigheten till 70 kilometer i timmen.

Här kan du läsa mer om trafikpåverkan och se aktuell tidsplan

Genom Marieholmsförbindelsen blir Göteborg närmare. Trafiksystemet blir mindre sårbart och transporter mellan Göteborgs hamn och industrierna på Hisingen och den centrala delen av Göteborg kommer smidigare fram.

Förbindelsen består av Södra Marieholmsbron, en ny järnvägsbro över Göta älv, och Marieholmstunneln, en ny vägtunnel under älven. I anslutning till tunneln bygger vi även två nya trafikplatser i flera plan.