Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Marieholmsförbindelsen, fotomontage

Marieholmsförbindelsen

Vi bygger en ny vägtunnel under Göta älv och en ny järnvägsbro med gång- och cykelbana. Du kommer lättare att kunna ta dig till jobbet eller skolan, transporter kommer smidigare ta sig fram, och mer gods kan flyttas över från våra vägar till järnväg.

Gång och cykelbanan leds om vid Tingstadsmotet
Avstängningen gäller från den 17 februari till början av sommaren 2020. Under den här perioden leds gång- och cykeltrafiken vid Tingstadsmotet om via Bällskärsvägen. Orsaken är att den befintliga gång- och cykelbanan ska rivas och en ny byggas något längre från E6. Detta för att ge utrymme till breddningen av E6 norrut mellan Tingstadsmotet och Backadalsmotet. Breddningen i sin tur görs för att anpassa E6 till den nya Marieholmstunneln. Se karta här. 

Genom Marieholmsförbindelsen blir Göteborg närmare. Trafiksystemet blir mindre sårbart och transporter mellan Göteborgs hamn och industrierna på Hisingen och den centrala delen av Göteborg kommer smidigare fram.

Förbindelsen består av Södra Marieholmsbron, en ny järnvägsbro över Göta älv, och Marieholmstunneln, en ny vägtunnel under älven. I anslutning till tunneln bygger vi även två nya trafikplatser i flera plan.