Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Se senaste bilderna från insidan av Marieholmstunneln

Snart sjösätts och bogseras Marieholmstunnelns första del ut i älven. Ett spektakulärt delmoment i projektet som nu förbereds för fullt.

Bygget av det första tunnelelementet är nästan färdigt och förbereds nu för att sjösättas och bogseras ut. Själva sjösättningen kommer att ske i april. Sedan kommer tunnelelementet att ligga i parkeringsläge i Göta Älv fram till november. Bygget av det andra tunnelelementet påbörjas direkt och planeras vara klart i höst.
- Det är först när man kommer ner i spontgropen som man ser hur gigantiskt och spektakulärt projektet är, att stå inne i tunnelelementet som väger 25 000 ton är en mäktig känsla säger Matilda Lindblom, kommunikatör på Marieholmsförbindelsen.

I bildspelet nedan kan du ta del av hur det ser ut nere i torrdockan där tunnelelementen byggs. Läs mer om Marieholmstunneln här.