Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tunnelelementet väger 25 000 ton.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

På lördag sjösätts Marieholmstunnelns första tunnelelement i Göta älv

På lördag 29 april klockan 09:00 sjösätts det första tunnelelementet i Marieholmstunneln i Göteborg. En unik händelse eftersom det färdigställs endast ett liknande sänktunnelprojekt om året i hela världen.

Vädret beräknas att bli stabilt under helgen och på lördag förmiddag kommer vi att starta sjösättningen av det första av tre tunnelelement som Marieholmstunneln kommer att bestå av. Sjösättningen och utbogsering är planerad att ske på lördag 29 april klockan 09:00.
- Det är en lång och komplicerad process som beräknas ta mellan tre och fyra timmar säger Johan Andrén, projektledare för Marieholmstunneln.

Upplev en ganska långsam men spektakulär händelse på plats
Sjösättningen är en unik händelse eftersom det färdigställs endast ett liknande sänktunnelprojekt om året i hela världen. Det kommer att finnas möjlighet att se sjösättningen från det nya gång-och cykelstråket över Södra Marieholmsbron.

Förberedelserna och själva sjösättningen sänds också live via webben.
Här kan du se livesändningen av sjösättningen

Nedan kan du se en film som visar hur sjösättningen kommer att gå till.