Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Snart stänger vi bron vid Tingstadsvägen

I höst händer det mycket vid Tingstadsmotet. Då stänger vi av bron vid Tingstadsvägen och påfarten till E6 södergående från Bällskärsvägen. Var uppmärksam på att du kan bli påverkad av vårt arbete.

I månadsskiftet oktober/november stänger vi bron vid Tingstadsvägen som idag förbinder bostadsområdet i väster och industriområdet i öster. Den kommer att vara avstängd under två år. Under dessa år bygger vi en ny bredare bro över E6 och anslutningar till Marieholmstunneln, som står klar år 2020.

Under samma tid i månadsskiftet oktober/november kommer även påfarten till E6 södergående från Bällskärsvägen att stängas av och vara avstängd i två år. Du som trafikerar bron och påfarten med bil kommer att bli påverkad. Trafiken hänvisas till Brunnsbomotet under den här perioden. Se kartan för mer information.

Gång och cykelbanan kommer att vara öppen under hela byggtiden. Var uppmärksam på att trafikomläggningar även kommer att ske på gång-och cykelbanan.

För att kunna ansluta Marieholmstunneln till E6 måste vi riva den befintliga bron över E6 och bygga en ny bro. Den nya bron kommer vara anpassad till en bredare E6 med fler körfält och nybyggda anslutningar till den kommande tunneln under älven. Uppe på den nya bron över E6 kommer det även att finnas en ny bredare GC-bana säger Pontus Hjort, projektledare för Marieholmsförbindelsens trafikplatser.