Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny trafikomläggning vid E6 Tingstadsmotet under vecka 50

I nästa vecka kommer vi att lägga om trafiken vid Tingstadsmotet. Det berör trafik som kommer på E6 norrifrån och ska mot Lundbyleden för vidare färd mot västra Hisingen.

Trafiken från E6 mot Lundbyleden går idag i eget körfält och det kommer att bli samma när trafikomläggningen är genomförd med den skillnaden att trafiken flyttas något i sidled, mera till vänster dvs. österut. Så det blir ingen större skillnad.

Nu pågår förberedande arbeten och om det inte blir oväder kommer trafikomläggningen att genomföras någon natt i början av vecka 50, det är den vecka som börjar med 11 december. Vi uppmanar trafikanter att vara vaksamma på förändringen och följa linjer och skyltar på plats så trafikomläggningen inte får några större konsekvenser för framkomligheten.

Trafikomläggningen genomförs för att vi ska kunna utföra kabelomläggningar inför kommande sänkning av E6 och senare även rivning av bron över Tingstadsmotet som nu är stängd.

Även gång- och cykelbanan läggs om

I samband med trafikomläggningen genomförs justeringar i omledningen på gång- och cykelbanan som passerar över E6 vid Tingstadsmotet. Kartan visar hur den nya omledningen av gång- och cykelbanan kommer att se ut från och med vecka 50.

Ny omledning av gång- och cykelbanan över E6 Tingstadsmotet vecka 50