Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu öppnar vi Tingstadbron och blickar framåt mot hösten

Den 11 juli öppnar vi Tingstadbron för biltrafik och påfarten till E6 södra. Vi vill tacka er alla för ert tålamod under byggtiden. Under hösten bygger vi klart Tingstadsmotet och sätter igång med installationsarbeten i Marieholmstunneln.

Den nya Tingstadbron och anslutande vägar är snart klara och vi öppnar nu upp för biltrafik under vecka 28, hela 16 veckor före avtalad tid. Samtidigt öppnar vi påfarten till E6 södra. 

Första halvan av 2019 har bjudit på intensiva månader i projekt Marieholmsförbindelsen. Vi har lagt tillbaka trafiken på E6 vid Tingstadsmotet, gjutit klart hela tunneltaket på Marieholmssidan och börjat kakla inne i tunneln. Under sommaren kommer vi att bli klara med tunnelmynningen på Marieholmsidan och då börjar vi kapa delar av rörsponten i torrdockan. När vi blickar framåt mot hösten då händer det här:

  •  Vi bygger klart Tingstadsmotet och anslutningarna till Marieholmstunneln.

  • Vi börjar bygga ett extra körfält mellan Tingstadsmotet och Bäckebolsmotet. Samtidigt som vi gör det förbättrar vi bullerskyddet för boende på västra sidan av E6, mot Bäckebolsmotet. Innan vi börjar bygga kommer vi att bjuda in till ett informationsmöte. Läs mer om vårt arbete här. 

  • Alla betongarbeten med Marieholmstunneln blir klara och vi börjar asfaltera och linjemåla inne i tunneln.

  • Vi sätter igång med installationsarbeten (el, belysning, VVS, trafikstyrning, säkerhetssystem, kameror, ventilation etc.) inne i tunneln.