Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggnader på Kvarnberget. Foto: Rafael Palomo.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tidig förbesiktning av fastigheter pågår

Trafikverket påbörjade hösten 2014 med tidiga förbesiktningar av de fastigheter som kan komma att påverkas av projekten Olskroken planskildhet och Västlänken. Detta för att fastställa byggnadernas status inför projektens byggstart.

En förbesiktning görs bland annat för att i god tid kunna vidta eventuella åtgärder som förebygger skador på fastigheter under byggnation. Väggar, tak, eventuella sprickmönster och källarutrymmen granskas nu i de byggnader som kan beröras av byggnationen av projekt Olskroken planskildhet. På grund av geografisk närhet och liknande tidplan samordnas besiktningarna med de som görs för projket Västlänken.

Den pågående besiktningen är den första av två som Trafikverket utför för att fastställa fastigheternas status inför projektens byggstart, vilken är beräknad till år 2018. Samtliga byggnader som bedöms kunna påverkas har inkluderats i besiktningen.

De tidiga förbesiktningarna pågår fram till slutet av 2015 och precis innan projektens byggstart utförs ytterligare en förbesiktning. Eventuellt görs mellanbesiktningar under byggnationen och slutligen utförs efterbesiktningar när anläggningen står klar.