Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustrationsexempel av bro tillhörande Olskroken planskildhet. Illustration: Metro Arkitekter
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket bjuder in till anbudsansökan till entreprenad Olskroken

Nu börjar arbetet med att handla upp entreprenörer inför det kommande bygget av Olskroken planskildhet och Västlänken. Från och med idag är det möjligt att göra en anbudsansökan för entreprenad Olskroken.

Projekt Olskroken planskildhet ansluter till de nya spår som planeras i projekt Västlänken. På grund av geografisk närhet och liknande tidplan samordnas planeringen och bygget med projekt Västlänken.

Arbetet med Västlänken och Olskroken planskildhet kommer att delas in i sex huvudentreprenader. Fem av entreprenaderna utgår från en geografisk indelning av sträckan. Till det kommer en övergripande entreprenad för så kallade BEST-arbeten (bana, el, signal och tele). Trafikverket bjuder nu in till prekvalificering till entreprenad Olskroken, vilket innebär att det är möjligt att ansöka om att lämna anbud på entreprenaden.

– Entreprenad Olskroken kommer att handlas upp som en totalentreprenad. Vi använder oss av en affärsform som innebär att entreprenören kommer in i ett tidigt skede, redan i projekteringen. Det är därför vi påbörjar upphandlingen redan nu. Eftersom den formella processen fortfarande pågår kommer arbetet med entreprenaden självklart villkoras mot att vi får alla nödvändiga tillstånd och beslut, berättar Lillian Brunbäck, upphandlingsansvarig för Västlänken och Olskroken planskildhet.

Entreprenad Olskroken innebär ombyggnation av Olskroken till planskildhet, det vill säga i flera nivåer. Entreprenaden sträcker sig cirka två kilometer och innebär byggnation av nya spår, broar och andra byggnadsverk för både person- och godståg i en komplex och trafikerad spårmiljö.

Sista dag för anbudsansökan är den 15 maj 2015. Anmälan kan göras via nedanstående länk.

Till anbudsansökan (CTM)