Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spårvagn vid Korsvägen. Foto: Christina Sundien
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu är samråden avslutade

Samrådet om järnvägsplanen för Olskroken planskildhet har nu avslutats. Även samrådet inför ansökan till mark- och miljödomstolen för bygget av Olskroken planskildhet och Västlänken är slut. Nu börjar arbetet med att gå igenom de synpunkter som kommit in.

Efter att ha gjort ändringar i Olskroken planskildhets järnvägsplan sedan det senaste samrådet höll vi ett kompletterande samråd mellan den 13 april och 8 maj 2015. Syftet med detta var att ta del av allmänhetens och berördas synpunkter om projekt Olskroken planskildhet.

Mellan den 15 april och den 10 maj höll vi även samråd inför ansökan om tillstånd hos mark- och miljödomstolen. Det vi ska ansöka om tillstånd för är vattenverksamhet, men även för andra delar av bygget av Västlänken och Olskroken planskildhet som skulle kunna medföra påverkan i form av exempelvis buller och vibrationer.

Nu när samråden är avslutade går vi igenom och tar hand om de synpunkter som kommit in under perioden. Därefter fortsätter arbetet med Olskroken planskildhets järnvägsplan och ansökan till mark- och miljödomstolen.

Lägesrapport Olskroken planskildhet (pdf-fil, 9,4 MB, öppnas i nytt fönster)

Samrådshandling ansökan om tillstånd miljöbalken, april 2015 (pdf-fil, öppnas i nytt fönster)

Läs mer om vad miljöprövningen innebär här.