Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustrationsexempel som visar ny bro tillhörande Olskroken planskildhet. Illustration: Metro Arkitekter
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ledningsomläggningar inför bygget av Olskroken planskildhet

Innan bygget av Olskroken planskildhet startar behöver vi genomföra vissa förberedelser. Bland annat kommer vi att lägga om ledningar i marken, ett arbete som vi påbörjar senare i höst.

För att bygget av Olskroken planskildhet ska kunna genomföras så smidigt som möjligt behöver vi göra vissa förberedande arbeten innan byggstart år 2018. Vi behöver till exempel lägga om vissa ledningar i marken för att göra plats för byggnationen. Detta arbete planerar vi att påbörja senare i höst och arbetet görs i samråd med de som äger ledningarna och marken.

Arbetena utförs med två olika metoder. Det ena är så kallad schaktfri förläggning som innebär att vi borrar och trycker ledningar under mark. Mindre schaktarbeten kommer dock att förekomma eftersom tekniken kräver så kallade tryckgropar. Den andra metoden är mer konventionell och innebär att vi genom schaktarbeten förlägger ledningar på plats.

Vi kommer att synas och märkas men kommer självklart att göra vårt allra bästa för att orsaka så lite störningar som möjligt.