Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spontmaskiner, som syns på bilden, kommer att användas under arbetsperioden. Foto: Mikael Ullén
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vilka förberedande arbeten utförs i sommar?

Mellan vecka 23-33 kommer vi att utföra förberedande arbeten på flera platser i järnvägsområdet i Olskroken. Störningar i form av buller kommer förekomma.

Vi kommer att utföra spontnings- och pålningsarbeten, rivning av kontaktledningar samt förberedelser inför byggnationen av en ny järnvägsbro. Fram till vecka 25 kommer arbetet att ske kvällstid mellan klockan 19:00-22:00. Under perioden vecka 26-33 arbetar vi ibland dygnet runt.

Arbetet påverkar spårvägstrafiken i området. Det så kallade "snabbspåret", mellan Gamlestadstorget och Drottningtorget, är avstängt i nio veckor från 18 juni. Spårvägsspåret till Redbergsplatsen, från Gamlestadstorget, är avstängt mellan 22-25 juni. På delar av Ånäsvägen är gång- och cykelvägen avstängd sedan tidigare. Gående och cyklister hänvisas via Stockholmsgatan för att nå Gamlestadsvägen.

Under vecka 25 kommer vi att förstärka bottenplattan på gångbron Fåfängan som förbinder Idrottsgatan och Malmsjögatan över E20. Arbetet beräknas att pågå i cirka sex veckor. För att vi ska kunna arbeta i området kommer delar av busskörfältet i riktning mot centrum, mellan Ånäsmötet och Munkebäcksmotet, att stängas av under arbetsperioden.