Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Inget prövningstillstånd för överklagande av detaljplan för Olskroken planskildhet

Mark- och miljööverdomstolen beslutade idag att inte bevilja prövningstillstånd för överklagande som avser detaljplanen för Olskroken planskildhet.

 - Detta var ett viktigt och glädjande besked. Tidigare har vi varit begränsade och inte kunnat genomföra vissa arbeten i Olskroken, men nu kan vi arbeta fullt ut. Olskroken planskildhet är viktig för en väl fungerande järnvägstrafik, in och ut ur Göteborg och en förutsättning för Västlänken, säger Bo Larsson projektchef för Västlänken och Olskroken planskildhet.

Detaljplanen är i grunden i kommunal angelägenhet där kommunen är första beslutsinstans. Domen har sedan överklagats i alla tillämpliga instanser och nu nått vägs ände i rättssystemet. För Västlänken och Olskroken planskildhet innebär det nu att vi kan ta den miljödom som tidigare beviljats i anspråk, något som inte gått att göra fullt ut innan det finns en gällande detaljplan för området. Detta innebär också att vi kan bygga i enlighet med den järnvägsplan som redan är antagen.

Läs domen från Mark- och miljööverdomstolen här