Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Visionsbilden (beskuren) visar vägbron Röde orm med Norra Ånäsbron under och Södra Ånäsbron till höger.

Visionsbilden (beskuren) visar vägbron Röde orm, när Norra Ånäsbron byggts in under den. Den norra delen kompletterar nuvarande järnvägsbron Södra Ånäsbron.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

I Olskroken planskildhet laddar vi för full fart i vår

Vi bygger sju broar och tio kilometer räls i en hårt trafikerad spårmiljö. Det får effekt i hela järnvägssystemet. Under jul- och mellandagar går produktionen in en relativt lugn fas.

Ombyggnaden i Olskroken planskildhet bidrar till robusthet i det västsvenska järnvägssystemet och beräknas vara klar 2025/2026. 

Inga störande arbeten planeras inför jul så vi hoppas att julefriden ska sänka sig över Gamlestaden. Den 21 december pausas stora arbeten på järnvägen i hela landet och får fortsätta först när Kalle Anka börjar klockan 15.00 på julafton. 

När det är ett hårt tryck på järnvägen som inför jul vill Trafikverket minska risken för onödiga störningar och har därför begränsat antal planerade banarbeten. Undantag är akuta åtgärder, snöröjning och några ytterst få arbeten.

För mer information om trafiken i jul – kontakta ditt tågbolag eller www.trafikverket.se

Ett Projektaktuellt har gått ut till verksamheter och boende i området kring projektet Olskroken planskildhet. Vi arbetar för att alla berörda ska informeras i god tid.

Projektaktuellt december 2019 finns här (pdf-fil, 2,5 MB, öppnas i nytt fönster).

I Projektnytt berättar vi om kommande arbeten, bland annat påldäck inför gjutning av norra Ånäsbron, brostöd för Olskroksbron, den brobyggnationen fortsätter längs Fruktgatan där stålbalkar ska lyftas på plats.

IMG_0443_byggledare_450x450.jpg

Här visade en av våra ansvariga var de nya spåren skulle ligga, vilket
de nu gör, efter generering och omläggning av spår tidigare i höstas.