Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Under påsken jobbar vi för fullt för att göra de nödvändiga arbeten vi har i pipeline.

Under påsken jobbar vi för fullt för att göra de nödvändiga arbeten vi har i pipeline.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Till påsk jobbar vi helg för att förbättra järnvägen

Under påsken sker planerade avstängningar av järnvägsspåren i och kring Göteborg. Genom att arbeta helg undviker vi pendeltrafiken. De arbeten som utförs i år kan påverka resorna. Vi gör åtgärder där det ger mest effekt.

Sveriges järnväg storsatsar nu på modernisering och upprustning. Vi rustar upp, bygger ut och moderniserar järnvägen och genom att effektivisera underhållet minskar vi störningarna. Åtgärderna görs där de får mest effekt för hela systemet.

Under påsken görs extra mycket mellan Göteborg och Stockholm för att förbättra järnvägssystemet i väst. Helgens arbeten har planerats noga och tågbolagens tidtabeller är anpassade. I vissa fall blir det längre restid och/eller ersättningstrafik.

– Vi gör allt vi kan för att du som behöver resa ska kunna göra det så smidigt som möjligt, även när vi måste vara ute i spåranläggningen och jobba. Vi har ett mycket bra samarbete med tågbolagen, säger Madelene Frödell, avdelningschef på verksamhetsområde Trafik i väst inom Trafikverket.

Getingmidjan, dvs järnvägssträckan mellan Stockholm C och Stockholms södra  stängs av torsdagen den 2 april 22.00 till tisdag den 14 april 05.00. Avstängningen påverkar fjärr- och regionaltågresenärer som åker via Stockholm och innebär förlängd restid. Avstängningen påverkar trafiken söderut på Västra stambanan. Det gör även arbeten som utförs i järnvägsknuten Hallsberg samma period.

Viktiga i Olskroken

Arbetena har planerats långt i förväg och tågbolagens tidtabeller är anpassade. Det kan bli justerad och längre restid och i vissa fall ersättningstrafik.

– Vi gör allt vi kan för du som behöver resa ska kunna göra det så smidigt som möjligt, även när vi måste vara ute i spåranläggningen och jobba. Vi har ett mycket bra samarbete med tågbolagen, säger Madelene Frödell, avdelningschef på verksamhetsområde Trafik i väst.

Under påsk gör vi stora arbeten i Olskroken, då vi bygger om till planskilda järnvägsspår, vilket betyder att järnvägsspåren korsar varandra i olika nivåer. Det är nödvändigt för att öka kapaciteten, framkomligheten och driftsäkerheten för all tågtrafik till och från Göteborg via de anslutande banorna.

– Arbetena vi gör i Olskroken är en av alla förbättringar som sker för trafiken in och ut från Göteborg C nu och återkommande under flera års tid.

Spårväxelbyte för bättre driftsäkerhet kommer också att utföras, på sträckan Norsesund/Lerum på Västra stambanan. Samt arbeten med växlar och kontaktledningsbryggor för att minska risken för störningar mellan Bryngenäs och Floda, också det på Västra stambanan.

Läs mer om hur påskens arbeten påverkar närliggande projekt, Hamnbanan.

Läs mer om hur påskens arbeten påverkar Västra Götalands tågtrafik.

Läs mer om hur påskens arbeten påverkar Hallands tågtrafik.