Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bryggan är till för att leda kontaktledningar över järnvägen.

Bryggan är till för att leda kontaktledningar över järnvägen.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Delvis lite lugnare i Olskroken i sommar

När byggsemestern inträder får många en välbehövlig ledighet. Det gäller även under tre sommarveckor dem som störs av ljudet från pålningen i Olskroken.

Vi har mycket pålningsarbeten igång i olskroksområdet och kommer att arbeta under sommaren, men med mindre intensitet.

Under vecka 28, 29 och 31 kommer det att vara tyst från pålningen. Däremot kommer vi att påla dagtid vecka 30, då nödvändiga arbeten i spårområdet ska utföras.

Det handlar om pålning och spontning som ju alltid medför buller. Det finns dispens för att om det blir nödvändigt utföra dessa arbeten under helg- och nattetid. 

Under vecka 30 kommer också en helikopter lyfta ut en brygga som leder kontaktledning över järnvägen. Bryggan är ca 19 meter lång och väger drygt 900 kg.


På bilden ser du hur vi planerar att arbeta i området vecka 30.

En stor ledning ska också kopplas in i området efter semestrarna, vid Gullberg. Det är en kombinationsledning för spill-/dagvatten, som ligger mitt i tingstadsmotet. Den ska flyttas för att inte hamna i vägen för kommande järnväg. Det är västlänksspåret ut från Centralen som ska gå där. Läs mer om det här.