Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Balkarna planeras lyftas på plats under helgen.

Balkarna planeras lyftas på plats under helgen.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

I helgen lyfter vi upp balkar till Olskroksbron

Under helgen, från fredag den 22 oktober till söndag den 24 oktober, ska jobbet göras. Går allt som smort är vi klara lördag kväll. Väder och vind spelar in. Arbetet bedöms inte som särskilt bullrade.

De aktuella balklyften planeras att att utföras från fredag morgon till söndag, nu i helgen. Arbete kan pågå dygnet runt.

Det börjar under torsdagen med första framtransport av balkar till lyftläge. Sammanfattningsvis kommer lyften att ske någon gång mellan Fredag 08.00 och söndag natt.

Om allt går exakt enligt plan och vädret är med oss så är vi klara med själva lyftmomentet för alla balkarna redan på lördag 19.30.

Nätter och söndag är endast reservtider, om det behövs, och även vecka 44 är en reservtid.

BEST-gänget, som jobbar med förberedelser för banan, elen, signalsystemet och telekommunikationen kommer att arbeta övriga helger. Det arbetet är inte särskilt bullrande.

För den som har tillgång till Instagram finns det möjlighet att se filmen om BEST-arbeten på Trafikverkets Instagramkonto för Västlänken.

Filmen om Olskroken finns att se på Youtube och Instagram.