Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Olskroksbron, visionsbild från Degree of Freedom.

Olskroksbron, visionsbild från Degree of Freedom.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Pålning för Olskroksbron beräknas starta vecka tre

I januari kommer vi enligt nuvarande plan att påla för att kunna bygga brostöd till Olskroksbron, inom vårt mellersta arbetsområde.

Pålning för tre av Olskroksbrons stöd påbörjas enligt vår planering efter den 18 januari och ska hålla på åtminstone till och med vecka sex.

Tidsåtgången är dock ganska svår att förutse, så vi kan tvingas pausa i längre – eller kortare – perioder och sedan återuppta arbetet.

Vi återkommer här på webben om planeringen behöver läggas om.

Många faktorer i omgivningen påverkar planeringen för utförandet av detta stora bygge, som kommer att förbättra för tågtrafik till och från Göteborg men även regionalt och nationellt.

Inga nattarbeten är i nuläget planerade för de här nämnda arbetena.  Vår bedömning är att det inte ska överskrida bullervärdena. Vid liknande arbeten tidigare har vi hållit oss under de tillåtna nivåerna. Läs mer om buller på vår webb här

Spontning i området kring Olskroksbron är inte planerat att ske före april, som det ser ut i dag. Men arbetet fortsätter som tidigare längs Fruktgatan med både sättning, spontning och spontdragning.

Vid frågor kontakta oss:
Via mail: trafikverket@trafikverket.se
Via telefon: 0771 921 921 (dygnet runt).